Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Mooie start van het nieuwe jaar: Floor is thuis

Na een vreemd oud en nieuw kregen we een hele goede nieuwjaarswens: “Floor mag mee maar huis, gelukkig nieuwjaar”. Direct nadat ik vanmorgen bij Ingrid en Floor in het ziekenhuis aankwam, kreeg ik deze heerlijke boodschap van de arts. Floor is dus een dag eerder thuis dan we dachten.
Heerlijk is het om ons meisje weer gewoon thuis te hebben, om weer gewoon met zijn zessen in ons huis te zijn. Samen op de bank om wat te drinken, met zijn allen eten. Wat hebben we dit gemist de afgelopen vier weken.
Het genieten begon al in de auto. Nadat ze op haar kamer nog wat weifelend was of ze wel mee wilde (haar kamer was natuurlijk wel erg vertrouwd geworden), kwam ze in de auto lekker los. Mooie verhalen en een fijn lachend gezicht. Thuis was het helemaal leuk. Ze wilde meteen een hut bouwen van stoelen en dekens, daarna moesten er spelletjes worden gedaan. Floor regelde het allemaal. Steeds als ze ergens heen ging, moest haar rugzak met de sondevoeding met haar mee. Die is wel wat zwaar, dus probeert onze prinses steeds iemand voor haar karretje te spannen. Wat dat betreft is ze helemaal niets veranderd.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2015/01/img_1076.jpg
We moeten nog wel wennen om de ziekenhuisroutine hier over te nemen. Vanmiddag waren we iets te laat met de medicijnen, maar dat is niet heel erg. Pillen kunnen geen klok kijken, had de verpleegkundige ons vanmorgen verteld… En zojuist dachten we er ineens aan om een nieuw zak voeding aan te sluiten. Net voordat het apparaat ging piepen vanwege lucht in de sonde. Met de vorige zak zijn we dus enorm efficiënt omgegaan… In het ziekenhuis kwam er steeds een verpleegkundige met de medicijnen en de voeding, hier moeten we er zelf aan denken. Dat valt niet mee.

De jaarwisseling was er een om snel te vergeten, maar waarschijnlijk vergeten we deze nooit. De middag en avond waren wel heel fijn. We waren met zijn allen in het ziekenhuis en hebben er daar het beste van gemaakt. In de familiekamer hebben we gezellig toastjes, stokbrood en oliebollen gegeten.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2015/01/img_1078.jpg
Met Marije, Jasper en Jurre heb ik al vroeg in de avond onder Floors raam vuurwerk afgestoken en twee wensballonnen opgelaten. Dat was mooi, al had Floor er geen interesse in. Tegen tien uur ben ik met Marije, Jasper en Jurre naar mijn ouders gegaan. Ingrid bleef bij Floor. Voor het eerst in eenentwintig jaar hebben Ingrid en ik oud en nieuw niet samen gevierd. Dat is raar. Elkaar door de telefoon gelukkig nieuwjaar wensen en samen huilen omdat we hopen dat dit jaar Floors gezondheid flink vooruit mag gaan. Dat hoort niet.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2015/01/img_1069.jpg

Vanmorgen zijn we dus al snel weer naar Utrecht gegaan. En konden we elkaar in de armen vallen in de wetenschap dat we Floor mee naar huis mochten nemen.
We waren blij dat we de afgelopen dagen al wat spullen mee naar huis hadden genomen. De kaarten waren al van de deuren, de knuffels al mee naar huis. Anders had het allemaal veel langer geduurd en had het nooit allemaal in de auto gepast. Nu ging het maar net.

Maandag moeten we ons weer melden in het ziekenhuis. Na een controle van de bloedwaarden wordt Floor dan opgenomen voor de tweede kuur. Die duurt iets langer dan de eerste. Gelukkig begint ze in betere conditie aan de kuur.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay