Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Bekwaam betrokken en bevlogen


7 REACTIES

Het stralende gezicht van de oncoloog toen ze maandag op de gang naar me toe liep om te vertellen dat de eerste uitslagen zo goed waren. De manier waarop ze vandaag vertelde dat de resultaten van de beenmergpunctie en het botbiopt ook heel positief zijn. Het straalt zoveel betrokkenheid uit. Ze zei niet alleen dat ze heel blij was, ze wás blij. Oprecht blij. Dat was zo goed aan haar te zien.

Vanaf de eerste dag dat we in het Prinses Maxima Centrum (PMC) aankwamen, hebben we het gevoel dat we daar op de best mogelijk plek zitten. De gesprekken met de oncoloog over de prognose en de behandeling. De artsen en verpleegkundigen, de coassistenten en chirurgen, de radiologen en anesthesisten, de pedagogisch medewerkers en de voedingsverpleegkundigen. Iedereen laat zien dat hij of zij maar één doel voor ogen heeft: werken aan het herstel van de patiëntjes. Maar het is niet zomaar werk, het is een passie.

De chirurg die rekening houdt met de plaats van het litteken zodat Floor later een baljurk aan kan.
Een verpleegkundige die Floor even komt begroeten of gedag komt zeggen zonder dat zij die dagen de zorg voor Floor heeft.
De echoscopist die op Sinterklaasavond zonder te haasten een perfecte echo maakt.
De anesthesist die in allerijl een collega oproept zodat hij bij Floor kan blijven omdat ze toch onder narcose moet voor de eerste scans. En vervolgens hardlopend naast het bed Floor in de gaten houdt.
De receptioniste die het pakket kaarten al tevoorschijn tovert als wij nog uit de lift moeten stappen.
De pedagogisch medewerker steeds met Floor komt spelen en het viert als een overwinning als Floor samen met haar een tent wil bouwen bij haar bed.
De radioloog die per se een echo wil om zeker te weten dat e vaten in Floors lever open zijn, omdat de mri daar niet voor meer dan 100% uitsluiting over geeft
De echoscopist van maandag die zo vol bewondering spreekt over het team van artsen van het Prinses Maxima Centrum.

Zomaar een paar voorbeelden van de manier waarop mensen hun beroep uitoefenen met een bevlogenheid waar ik enorm veel respect voor heb en met bewondering naar kijk. Natuurlijk zijn er ook dingen die niet vlekkeloos verlopen. Het is duidelijk dat het een centrum in oprichting is, waarbij mensen van verschillende ziekenhuizen komen met verschillende  protocollen. Dat levert soms onduidelijkheid op. Maar dat wordt wat mij betreft ruimschoots gecompenseerd door de bekwame, betrokken en bevlogen medewerkers.

Bekwaam, betrokken en bevlogen. Het zijn voor mij bekende woorden, omdat het de drie kernbegrippen zijn van de Marnix Academie waar ik werk. Sinds ik kind aan huis ben in het Prinses Maxima Centrum weet ik dat deze begrippen zeker ook van toepassing zijn op alle medewerkers van dat centrum. Diep respect!

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay