Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Toch in het ziekenhuis

En dan zit je zo maar in het vierde ziekenhuis in krap anderhalve maand. Dit keer in het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede. Deze ongeplande opname is het gevolg van de verhoging die Floor vanmorgen had. Dat was schrikken toen Floor al vroeg wakker werd en ze warm aanvoelde. De thermometer gaf 38,5 aan. Voor de zekerheid haar andere oor ook gemeten: 38,4. Nee hè, dat betekent ziekenhuisopname. Daarom een half uurtje later opnieuw gemeten. Nu bleef de temperatuur steken op 37,8.
Ingrid heeft vanmorgen toch maar het PMC gebeld. De arts gaf aan dat de daling van de temperatuur waarschijnlijk te maken had met de paracetamol die we haar hebben gegeven (we moeten haar dat een paar keer per dag geven). Het protocol luidt dat we bij een meting van 38,5 of hoger naar het ziekenhuis moeten. Floor zit nu eenmaal erg laag in haar cellen, waardoor haar weerstand nihil is. Een infectie of ontsteking zou daardoor fataal kunnen zijn.
Omdat het PMC een beperkt aantal bedden heeft, heeft elk kind een shared care ziekenhuis, een medebehandelend ziekenhuis. Voor zaken die niet direct kankergerelateerd zijn worden we verwezen naar dat shared care ziekenhuis. Voor ons is dat nu dus Ede. Prima bereikbaar, een half uurtje rijden. Tot zondag blijven we hier, om dan te verhuizen naar Utrecht waar ze maandag de eerste evaluatieonderzoeken krijgt.
Al snel vanmorgen voelde ze zich weer prima. Dan is het raar om met een ‘gezond’ kind in het ziekenhuis te zijn en een lijn aan haar portocat te laten aansluiten en vervolgens vol te pompen met antibiotica. Maar ze heeft het nodig. Net als de bloedtransfusie die ze vannacht krijgt.
Nu ligt ze heerlijk te slapen.

2015/01/img_1157.jpg
Voordat ze ging slapen kwam de verpleegkundige haar nog een cadeautje brengen. Van het ziekenhuis, omdat er soms heel bijzondere kinderen komen logeren. En Floor is zo’n bijzonder meisje, zei de verpleegkundige. Floor kreeg een mooie My Little Pony, een vriendje voor haar Rainbow Dash die ze in Utrecht met de bingo had gewonnen. Floor is er blij mee, al kon er nauwelijks een woordje af voor de verpleegkundige. Maar ja, die had een schort voor en een mondkapje. Dat is het protocol in dit ziekenhuis. En dan wordt het voor Floor al snel spannend.

2015/01/img_1159.jpg
De kaarten, reacties en cadeaus blijven binnenstromen. Er zitten heel bijzondere dingen tussen. Zo kregen we een tijdje terug een sprookje van Prinses Floor. Na publicatie op Facebook kregen we het nu ook als een boekje. Mooi! En deze week lag er een gedicht in de brievenbus, gemaakt door onze buurman. Met Kerst had hij ook al zo’n mooi gedicht geschreven speciaal voor ons. Zo knap hoe hij met worden kan spelen.

2015/01/img_1160.jpg

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay