Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Het gaat zo snel

Hoe lang hebben we nog met Floor? We weten het niet. Maar we weten wel dat het helaas niet lang meer zal duren. Denk in weken, niet in maanden, zei de oncoloog. De neuroblastoom slaat nu zo hard om zich heen, dat zelfs voor vertragen met behulp van chemo geen tijd meer is. We proberen zoveel mogelijk herinneringen te maken in de resterende tijd.

In Villa Pardoes hebben we vorige week gelukkig kunnen werken aan het maken van herinneringen. Wat een fijne omgeving is dat. We zijn een paar keer met z’n allen de Efteling in geweest, aan de overkant van de weg. Wat een gouden momenten hadden we daar! We merkten wel dat Floor steeds minder energie heeft. Na een paar attracties had ze het wel weer gehad. Het was heel fijn dat we dan met haar snel naar ons huisje in Villa Pardoes konden. De anderen konden in de Efteling blijven. Ze hebben gelukkig heerlijk kunnen genieten.

Twee keer tijdens ons weekje in Villa Pardoes moesten we naar Utrecht. Op dinsdag was de MRI gepland, die duidelijkheid moest geven over hoe snel de neuroblastoom is gegroeid sinds de scans in Amerika. Na de MRI is er ook een CT-scan gemaakt ter voorbereiding op de bestraling van donderdag. Het was een lange en vermoeiende dag.

Vorige week donderdag kregen we, voorafgaand aan de bestraling, de uitslag van de MRI. En die was opnieuw slecht. De neuroblastoom groeit echt heel hard. En op steeds meer plaatsen. Behalve dat de plek in Floors lever verdubbeld is, zijn er plekken te zien op het hersenvlies. En het is vanuit de schedelbasis terecht gekomen in het ruggenmerg, waar de zenuwen door de rug lopen. Als die plekken verder groeien, is er kans dat ze op de zenuwen gaan drukken, wat kan zorgen voor uitval van functies, of zelfs een dwarslaesie. Om dat tegen te gaan, is het ruggenmerg tegelijk met de lever bestraald.

De bestraling kan de groei van de neuroblastoom vertragen en de pijn verminderen, maar niet stoppen. De neuroblastoom is zo agressief, dat chemo geen zin heeft. Dat zou te veel tijd nodig hebben om zijn werk te kunnen doen, maar vanwege de hoeveelheid neuroblastoom is die tijd er niet meer. De tijd die er nog is, mogen we zoveel mogelijk thuis zijn. Floor hoeft in principe niet meer naar het ziekenhuis. Afgelopen week vond de formele overdracht van de zorg plaats van het ziekenhuis naar de huisarts en de thuiszorg.

Vandaag zijn we voor het eerst sinds een week weer met Floor naar buiten geweest. Ze wilde steeds niet, was te gehecht aan haar bedje, haar ipad en haar kleurplaten. Maar vandaag lukte het wel. Ze vond het heerlijk, maar wel erg vermoeiend. Na een paar meter steppen, wilde ze toch maar in de buggy omdat haar benen pijn begonnen te doen. Fijn dat we toch even naar de speeltuin konden en dat Floor bloemetjes kon plukken. We hopen de aankomende week nog een paar keer naar buiten te kunnen.

De komende weken zullen zwaar worden, heel zwaar. De korte tijd die wij nog met Floor hebben, brengen wij het liefst in alle rust met elkaar door.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay