Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Het kapsel van haar vader

Ze heeft jouw ogen, zei de moeder van het meisje bij Floor op de kamer vandaag tegen mij. Sinds vanmiddag heeft Floor ook mijn kapsel. Omdat steeds meer van haar haren begonnen uit te vallen, hebben we (Ingrid was zo dapper) aan het eind van de middag met de tondeuse haar haartjes maar helemaal kort gemaakt. Dat was nu even heel confronterend, maar het zal de komende dagen wel iets minder heftig zijn. Vandaag heb ik regelmatig lange haren van haar kussen en laken gehaald, en haren van mijn trui geplukt nadat ze bij mij op schoot had gezeten. Dat is ook confronterend. En wat is dan de makkelijkste of beste weg? Ik weet het niet. Maar we kozen voor de tondeuse. Floor onderging het heel gelaten. Ze keek haar filmpje en gaf geen krimp.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2015/01/img_0629.jpg
En nu heeft ze dus hetzelfde korte kapsel als ik. De kortste stand van de tondeuse. Bij haar zal het dunner worden wel sneller doorzetten dan bij mij, ben ik bang. Totdat ze helemaal kaal is. Misschien dat ik dan haar voorbeeld volg en mijn hoofd ook kaal scheer.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2015/01/img_1103.jpg
We merken goed aan Floor dat de chemokuur is gestart. Ze was vandaag meteen een stuk minder opgewekt dan de afgelopen dagen. Ze wist niet goed waar ze zin in had. De juf van de ziekenhuisschool kon weinig goed doen (dat is morgen misschien wel iets beter, het was vandaag de eerste keer). En toen de speeljuf (pedagogisch medewerkster) kwam, wilde Floor wel schilderen, maar alleen als ze bij mij op schoot mocht zitten. De vorige keer kon ik gewoon de kamer uit. Maar ze is wel bezig geweest met een geweldig kunstwerk. Hopelijk heeft ze de komende dagen de kracht om er aan verder te werken.

Floor begint zich weer een beetje in haar verdediging terug te trekken. Zodra er iemand met een witte jas de kamer in komt, kijkt ze de andere kant op. Die mensen willen namelijk kijken, voelen en luisteren. En dat is niet altijd prettig. Vooral het voelen aan haar buik vindt ze niet leuk. Nu de chemo is gestart, begint het daar weer wat pijnlijker te worden. Dezelfde pijn als toen ik thuis was, zei Floor. Alsof de strijd tussen de chemo en de tumor alweer in alle hevigheid is losgebarsten. Laten we het hopen.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay