Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Meteen naar de volgende ronde

woensdag 03 juni 2015

Maandagmiddag mochten we naar huis vanuit het ziekenhuis in Ede. En vandaag is Floor alweer in Utrecht opgenomen. Met Ingrid was ze daar voor een controle, om te zien of de bloedwaarden alweer een beetje in de buurt kwamen van het noodzakelijke niveau voor de stamceloogst. Wij gingen er niet vanuit dat dat nu al het geval zou zijn. Maar wat kun je worden verrast. Goede bloedwaarden! Dus opname en zo snel mogelijk naar de operatiekamer.

In de operatiekamer is lieslijn aangelegd, een slangetje in een adres in Floors lies. Morgenochtend wordt daar met behulp van een groot apparaat bloed uit gepompt, waaruit vervolgens stamcellen worden gefilterd. Daarna gaat het bloed weer terug. Het is dezelfde handeling als in februari.

Floor is sinds haar ontslag uit het ziekenhuis in Ede, afgelopen maandag, in een goede bui. Vlak voordat we naar huis gingen, en we de spullen in de ziekenhuiskamer moesten opruimen, hielp Floor mee om de kaarten uit de vensterbank te halen. ‘s Middags thuis begon ze meteen lekker te spelen. En toen ze naar bed ging en we haar bed nog moesten opmaken, wilde ze heel graag helpen. Dinsdag heeft ze via de laptop weer heerlijk met school meegedaan met school. Ze stond te springen en te dansen tijdens het zingen. Zo mooi!

kaarten-opruimen

Bijzonder om te zien hoe het haar goed doet om thuis te zijn. Ze vindt het zelf ook erg jammer dat ze nu weer in het ziekenhuis ligt. “Ah nee hè,…ik was nog maar net thuis,” zei z. Toch is ze ook in het ziekenhuis in goede doen. Daar helpen sommige verpleegkundigen ook wel bij. Vandaag mocht ze, na het aanprikken van de lijn, water over de verpleegkundige spuiten met een injectiespuitje. En in haar bed was ze gekke bekken aan het trekken.

gekke bekken

De leuko’s in Floors bloedwaarden waren dus hoog genoeg om morgen een stamceloogsting te kunnen doen. Maar de andere waarden zijn nog wel erg laag. Vanwege de lage Hb kreeg ze vanavond een bloedtransfusie. Wat een paar maanden geleden nog heel bijzonder leek, is nu eigenlijk heel gewoon geworden. In het afgelopen half jaar heeft ze nu al zoveel transfusies gekregen, dat we er niet koud of warm meer van worden. Raar hoe dat werkt.

transfusie

Het is nog niet zeker wanneer Floor weer naar huis mag. Nadat de stamcellen zijn geoogst, wordt bekeken of er voldoende zijn. Als dat het geval is, kan de lieslijn worden verwijderd, waarna er een drukverband wordt aangelegd. Floor moet dan nog een nachtje blijven. Als er niet voldoende stamcellen zijn, blijft de lieslijn zitten en wordt vrijdag opnieuw een poging gedaan.

Volgende week staat weer een mri-scan op het programma, de week erop de mibg-scan. Er wordt nog geprobeerd om die tweede scan in dezelfde week te doen. Uit die scan moet blijken of de kanker nu wel voldoende is verdwenen om te kunnen starten met de hoge dosis kuur. In dat geval gaan we alsnog in volle vaart richting Amerika. Als er nog steeds meer dan ;één plekje is, krijgt Floor een nieuwe N8-kuur. We zijn lange tijd niet zo gespannen geweest voor de onderzoeken.

« Terug

Oudere blogs > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

overlay