Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Naar huis, maar met een druk programma

zondag 11 januari 2015

Nog één dag en dan zit deze kuur er op. Morgenavond mogen we weer naar huis. Voor een paar dagen, want we krijgen een volle agenda mee.

Donderdag moeten we alweer voor een controle naar de arts in het ziekenhuis, om te kijken of de bloedwaarden op peil zijn. Is dat niet zo, dan zal Floor een bloedtransfusie krijgen. Ervan uitgaande dat alles goed is, zijn we tot en met het weekend thuis. Volgende week staat bol van de onderzoeken, met maandag tot en met donderdag ritjes naar Utrecht. Gehoortest, MRI, nucleaire injectie voor de MIBG scan van de dag erop, botbiopt en beenmergpunctie. Die week moet ze twee keer onder narcose en een keer krijgt ze een roesje. Uit de tests zal blijken wat de chemo’s tot nu toe hebben bereikt. Na elke tweede kuur worden deze onderzoeken gedaan. Ik zie er erg tegenop, vind het vooral spannend om de uitslag te krijgen: doet de chemo zijn werk wel voldoende?

De chemokuur die ze nu krijgt is anders dan de vorige. Deze bestaat uit vijf verschillende middelen. En daarnaast vocht en een aantal medicijnen tegen de bijwerkingen. De vijf middelen krijgt ze niet allemaal continu. Van een middel krijgt ze een dosis op de eerste en de laatste dag van de kuur, van een ander krijgt ze de eerste vijf dagen een dosis. Weer een ander loopt vijf dagen continu. Dan is er nog een medicijn dat op dag zes en zeven wordt toegediend en ten slotte krijgt ze op dag tien nog iets, maar dat kan thuis door de Kinderthuiszorg. Die was ik nog vergeten in het overzicht van de afspraken. Vocht krijgt ze gedurende de eerste zeven dagen in het ziekenhuis, dus alleen de laatste dag niet.
De volgende kuur is ook alweer gepland, over precies twee weken.

Toen we maandag naar het ziekenhuis gingen, hadden we net een paar heerlijke dagen met een vrolijk meisje achter de rug. Met het toedienen van de chemo begon ze zich meteen vervelender te voelen. Maar ze is niet zo ziek als de vorige keer, gelukkig. En ze heeft geen enkele keer gespuugd. Maar echt goed voelt ze zich ook niet.
Vandaag heeft ze trouwens wel lekker gespeeld. Bijvoorbeeld met het speciale zand dat ze heeft gekregen. De vader van iemand op school had in mijn blog gelezen dat Floor zo graag een zandkasteel wilde maken. En dus had hij bedacht om speelzand met vormpjes te geven. En schelpen. Zo bijzonder. Ikzelf heb nog geen zandkasteel met Floor gemaakt. Hopelijk heeft ze er morgen zin in. Floor heeft wel samen met haar broers met het zand gespeeld. Geweldig om ze zo bezig te zien. Het zeepaardje is erg goed gelukt.

2015/01/img_1152.jpg

2015/01/img_1144.jpg

Standaard

« Terug

Oudere blogs > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

overlay