Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Grote getallen

vrijdag 13 februari 2015

Het oogsten van de stamcellen is geslaagd! Woensdagmiddag bleek dat er meer dan voldoende stamcellen zijn ‘gevangen’. Om een getal te noemen: het zijn er zo’n 4 miljoen per kilo lichaamsgewicht. Floor weegt iets meer dan 20 kilo, wat betekent dat er ruim 80 miljoen stamcellen worden ingevroren. Dan moet je niet denken dat er dus een vriezer vol ligt… Het is eigenlijk maar een zielig zakje. Omdat ze zeker de dubbele hoeveelheid hebben geoogst van wat nodig was, zijn de stamcellen in twee porties ingevroren. Dan hebben we er dus nog ‘een paar’ achter de hand, mocht dat nodig zijn.

IMG_1203
Het oogsten van de stamcellen vond woensdag plaats. Aan het eind van de middag konden de slangetjes uit Floors lies worden verwijderd. Dat was veel heftiger dan we hadden verwacht. Het deed pijn, Floor gilde het uit en en kwam flink wat bloed bij kijken. Nu ik weet hoeveel miljoen stamcellen er in het zakje zaten, ben ik benieuwd hoeveel miljoenen witte en rode bloedcellen, bloedplaatjes etc daarbij op de grond terecht zijn gekomen.

Toen het apparaat enkele uren zijn werk deed, moest Floor in bed blijven. Maar ze kon gelukkig wel met de speeljuf en het andere meisje op haar kamer spelen. Ze kozen ervoor om te gaan schilderen. Niet alleen het papier zat onder de verf.

IMG_1206
Andere grote getallen: Zondag hebben we de Facebookpagina voor de stichting Floor for Life gepubliceerd. Binnen enkele uren hadden meer dan 1.000 mensen op de like-knop geklikt. Later op de avond was het aantal al verdubbeld en op dit moment zijn en meer dan 2.500 likes.
De reden dat we de stichting hebben opgericht, is dat we geld inzamelen om de behandeling van Floor in Amerika mogelijk te maken. De behandeling wordt vergoed, maar overige kosten niet. De deskundigen raden aan om er met het hele gezin heen te gaan. Het is een enorm zware kuur, voor zowel Floor als de rest van het gezin. Daarom is er veel geld nodig voor bijvoorbeeld de reis- en verblijfkosten. Als er meer geld binnenkomt dan nodig is, gaat dat naar organisaties die zich bezighouden met onderzoek naar neuroblastoom. Er is in ieder geval zo’n € 150.000 nodig om met het hele gezin een half jaar in Amerika te verblijven tijdens de behandeling. Donderdagavond kwam notaris Ottens vanuit Veenendaal naar Putten om de akte te laten passeren. In de loop van komende week kunnen we een bankrekening openen.

IMG_1197
De eerste acties om geld in te zamelen zijn gestart en er zijn nog veel meer acties in voorbereiding. Geweldig om te zien hoeveel mensen zich willen inzetten om Floors behandeling mogelijk te maken.
Jasper en Jurre zijn een actie gestart om statiegeldflessen te verzamelen en in te wisselen. Ze hebben zelf een brief geschreven die met alle kinderen op school mocht worden meegegeven, waarin ze iedereen oproepen om hetzelfde te doen. Vandaag kwam een journaliste van de plaatselijke krant voor een interview met de jongens en een foto. Heerlijk om die jongens zo overtuigd bezig te zien en te horen vertellen over wat ze doen en waarom. En ze stonden te stralen toen ze op de foto gingen. Ik ben heel benieuwd naar het artikel. Overigens moet er worden vermeld dat veel van de flessen die ze nu hebben zijn aangeleverd door tante Marian.

« Terug

Oudere blogs > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

overlay