Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Tussenstop Amerika

Sinds bij Floor op 5 december neuroblastoom is geconstateerd, zijn we bezig met een lange reis op weg naar genezing. Het is een moeizame route, met steeds nieuwe omwegen. Deze week vertelde de oncoloog dat de eindbestemming nog gehaald kan worden. Maar eerst moeten we de volgende tussenstops nemen: bestraling en daarna Amerika!
Deze week kregen we de uitslagen van de evaluatieonderzoeken. Wat waren we gespannen! We hoopten op het allerbeste, namelijk dat Floor schoon zou zijn, maar we hielden er ook rekening mee dat er nieuwe plekjes konden zijn. De uitslag zat er een beetje tussenin: er zijn nog twee plekjes. Een op/in haar schedelbot. Daar zaten drie kleine plekjes bij elkaar, waarvan er nog een over is. En die is nog kleiner ook. Ook het nog aanwezige plekje in een wervel richting dijbeen is kleiner dan de vorige keer. Het derde plekje dat de vorige keer nog zichtbaar was, is nu verdwenen. Wel een flinke verbetering ten opzichte van de vorige evaluaties dus! Maar nog niet ‘schoon’.
Volgens de oncoloog is er voor Floor nog steeds kans op genezing. Jazeker! Wat fijn dat zij dat woord nog steeds gebruikt! En dus blijven wij daar op hopen. De beste route naar die bestemming, is via immunotherapie in Amerika. Ja, het A-woord is gevallen! Over ongeveer twee maanden vliegen we daarheen voor de enorm zware immunotherapie. Als alles tenminste zo blijft zoals het nu is, als er niet ineens nieuwe plekjes te vinden zijn op de scans die de komende tijd, voorafgaand aan de start van de therapie gemaakt worden. Iedere keer als er onderzoeken worden gedaan, zullen we dus opnieuw straks staan van de zenuwen.
Voordat we naar Amerika kunnen, moet Floor bestralingen ondergaan. We weten dat ze op drie plekken bestraald moet worden (de plek in haar buik waar de primaire tumor zat, het plekje op haar schedel en dat in de wervel) maar we weten nog niet hoe vaak. Vrijdag wordt een nieuwe scan gemaakt van haar schedel en haar wervels, op basis waarvan een bestralingsplan wordt opgesteld. Dan horen we hoe vaak ze bestraald moet worden, we gaan ervan uit van vier weken lang elke dag.

 


  

Sinds vorige week zondag is Floor thuis. De laatste dagen in het ziekenhuis knapte ze al op, maar thuis ging het echt veel sneller. Ze krijgt al weer zij om naar school te gaan. Maandag wilde ze meedoen met haar laptop, maar helaas werkte de camera in de klas niet. Woensdag kon ze gelukkig echt naar school. Ze vond het heel spannend, maar na een tijdje speelde ze heerlijk met de kinderen uit haar klas. Donderdag ging ze zelfs mee met schoolreisje, naar de dierentuin in Amersfoort. Ingrid ging mee. Omdat Floor nog geen lange stukken kan lopen, had ze een buggy meegenomen. Floor heeft genoten!

  

De komende tijd willen we proberen of Floor steeds even in de klas mee kan doen. Ze vindt het fijn en de kinderen in de klas zijn ook blij als Floor er bij is. Fijn dat alles nu een beetje gewoon is. We hopen dat er nog heel veel van deze ‘gewone’ momenten zullen zijn.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay