Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Regenbogen

Tergend langzaam zien we Floor opknappen. Iedere dag een klein beetje. Soms een sprongetje vooruit, gevolgd door een stap terug. Een van de oncologen zei vandaag nog: “het is een lange weg.” We kunnen Floor wel vooruit schreeuwen. Niet dat ze zich daar wat van aantrekt, want Floor begint al weer lekker eigenwijs te worden.
We zien aan het terug keren van haar karaktertrekken dat Floor weer langzaam maar zeker de oude wordt. Ze begint weer lekker te kletsen, ze leeft mee met wat ze op televisie ziet. Maar leuker: ze maakt weer grapjes en ze wordt weer ondeugend. Heerlijk zoals ze me weer uitdagend kan aankijken, hopend dat ik met haar wil klieren. En natuurlijk wil ik dat! Dat is zo ongelofelijk genieten. Dat heb ik zo gemist.


  


 

 
Gelukkig wordt de buikpijn steeds minder. De darmkrampen nemen in aantal en hevigheid gelukkig af. De medicijnen zijn flink afgebouwd. Het aantal pompen is al gereduceerd tot vijf. Het gaat de goede kant op. Het is wel zwaar om te zien dat Floor de afgelopen periode zo veel van haar conditie heeft ingeleverd. Ze moet gewoon weer opnieuw leren lopen. Een paar stapjes en dan is ze al moe. Die pasjes doen haar pijn aan haar voeten en benen. Helemaal niet raar als je bedenkt dat ze zo’n vier weken in bed heeft gelegen, waarvan twee met tegen of zelfs over de veertig graden koorts!
Inmiddels is Floor zover opgeknapt dat ze de evaluatieonderzoeken kan ondergaan. Ze waren vorige week gepland, maar vanwege haar conditie waren ze uitgesteld. Deze week krijgt Floor een beenmergpunctie, een botbiopt, MRI-scan, MIBG-scan, hartfilmpje en een gehoortest. De onderzoeken moeten duidelijk maken wat de afgelopen behandelingen hebben gedaan. Dat wordt dus weer een spannende week, in afwachting van de uitslagen. Gelukkig hebben we de allereerste uitslag van deze ronde onderzoeken al gehad. De urinetest kon wel gewoon plaatsvinden. Urine wordt onderzocht op twee stofjes die worden afgescheiden als je neuroblastoom hebt. De arts was positief gestemd: Een van de stofjes is niet meer te vinden, de ander is gedaald van 17 naar 12. Bij 0 tot 10 wordt gesproken van een normaalwaarde. Ze is er dus nog niet, maar het lijkt wel de goede kant op te gaan.
We houden hoop op een goede afloop, al weten we dat er nog een lange en zware weg te gaan is. Dat blijkt maar weer uit de verhalen die we van lotgenoten horen die nu voor de behandeling in Amerika zijn. Wat een enorm zwaar traject is dat.
De afgelopen dagen hebben we weer vaak een regenboog gezien. Wat dat betreft is het geweldig weer. Zelf hebben we regelmatig foto’s van regenbogen geplaatst op Facebook omdat een regenboog voor ons een symbool van hoop is. Het logo van de stichting Floor for Life bestaat niet voor niets uit een regenboog. Op onze tijdlijnen op Facebook, maar ook in persoonlijke berichtjes, sturen mensen foto’s van regenbogen. Daar zitten echt hele mooie tussen. Het is fijn om te zien hoe mensen met ons meeleven. 

   

 
  

  


59 

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay