Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Op naar de hoge dosis chemo

Helaas, de vakantie zit er weer op. Het was een korte, rare vakantie met gelukkig veel fijne momenten. Na de MIBG kuur en een week met twee ziekenhuisbezoekjes, hoefden we afgelopen week helemaal niets. Floor hoefde deze week niet in het ziekenhuis te verschijnen en ik had nog een week vakantie. Ingrid en de kinderen hebben ook vakantie, dus we konden fijn genieten van het samenzijn. Nu is het voorlopig klaar. Floor start dinsdag met de hoge dosis kuur.Deze zomer is heel anders dan anders. Geen drie weken Frankrijk of Spanje. Gelukkig wel een weekje op de camping in Bilthoven, waar Floor gelukkig ook nog een dag bij kon zijn voordat ze werd opgenomen voor de MIBG therapie. Toen we weer thuis waren van de camping, hebben de jongens een weekje bij opa en oma gelogeerd. Heel leuk voor ze en vooral ook praktisch. Omdat Floor nog steeds radioactief was, mochten ze niet te lang dicht bij haar in de buurt zijn. 
De afgelopen week zijn we vooral thuis geweest en hebben we leuke dingen gedaan, zoals koekjes bakken en versieren, met z’n allen picknicken en spelen in het park en ’s avonds barbecuen. Vrijdag zijn we naar de midgetgolf baan geweest. En we zijn lekker uit eten geweest. We hebben allemaal enorm van deze dagen genoten en Floor misschien nog wel het meest. Ze heeft steeds het hoogste woord en heeft erg veel energie.

    
Maar nu begint dus weer min of meer ons ‘normale’ leven, met werk en ziekenhuisopnamen. Fijn om te weten dat dan ook weer voor ons wordt gekookt. En natuurlijk super om te weten dat opa en oma en weer zijn om de andere kinderen op te vangen. Het geeft zoveel rust om te weten dat zulke dingen gewoon goed geregeld zijn.

De verwachting is dat Floor ongeveer een maand in het ziekenhuis zal zijn. Dinsdag krijgt ze eerst nog een gehoortest en een hartfilmpje, voordat de chemokuur start. Zeven dagen lang krijgt ze verschillende soorten chemo toegediend. Daarna volgt een rustdag om vervolgens haar eigen stamcellen weer terug te krijgen, dat is nodig omdat de dosis van de chemo zo hoog is, dat het beenmerg helemaal lam wordt gelegd. Dat is geen doel, maar een bijwerking. 

Het beenmerg wordt ook wel de bloedfabriek genoemd, omdat daar de bloedplaatjes en witte bloedcellen worden gemaakt. De witte bloedcellen kunnen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers herkennen en onschadelijk maken, bloedplaatjes zorgen voor de korstjes op wondjes. Zonder nieuwe witte bloedcellen neemt de afweer in rap tempo af. Die wordt letterlijk nul komma nul. Erg eng. Een kleine infectie kan dan levensgevaarlijk zijn. We zullen nog meer moeten letten op hygiene. In de periode dat haar weerstand het laagst is, willen we het liefst zo weinig mogelijk bezoek. Ook als we zelf wat verkouden zijn, zullen we (hoe moeilijk dat ook is) niet bij Floor in de buurt. Floor weet al hoe ze contact kan houden met haar zus, broers en opa’s en oma’s: gewoon facetimen!

Ze zijn heel benieuwd hoe ons meisje zich door die zware maand heen knokt. Tot nu toe doet ze alles heel goed. En op dit moment lijkt ze in goede conditie. Het vorige onderdeel van de behandeling deed Floor ook al zo goed. De MIBG behandeling was een pittige periode, waarin we slechts mondjesmaat bij Floor in de kamer mochten zijn. Doordat wij konden zien wat Floor deed, konden we haar ook goed helpen en ‘sturen’ zonder dag we meteen naar haar tie hoefden. Floor is in die week enorm gegroeid. Ze is een stuk zelfstandiger geworden. Wijzer ook.

Ook motorisch is Floor de afgelopen tijd vooruit gaan. Ze beweegt nog steeds wat houterig (wat een gevolg is van de verschillende cytostatica/ chemomiddelen), maar het gaat steeds beter. Ze begint weer te huppelen en te rennen en ze kan weer goed traplopen. Als we naar buiten gaan, wil Floor vaak op de step. Dat gaat ook hartstikke goed. En toen we een blokje om gingen, wilde ze op de skelter. Dat begon lastig, maar ging steeds beter. Fijn om te zien hoe ze vooruit gaat.

  
Maar stom om te beseffen dat ze in de loop van deze week door de chemo weer ziek en zwak is. Maar we weten waar het voor nodig is, we weten dat ons meisje dit allemaal moet doorstaan om een kans te blijven houden op genezing.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay