Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Met een omweg

Dat was een forse tegenvaller vandaag. Waar de uitslagen van de onderzoeken tot nu toe steeds zeer positief waren, had de arts ons vandaag een vervelende boodschap te melden. Op de MIBG scan was nog te veel neuroblastoom zichtbaar om te kunnen starten met de hoge dosis kuur. Er mocht nog maar één plekje zichtbaar zijn op de scan, maar het waren er nog drie. Ze waren weliswaar weer kleiner dan de vorige keer en een was nauwelijks zichtbaar. Maar toch. Meer dan we verwacht hadden. Meer ook dan de oncoloog verwacht had op basis van de andere onderzoeken van vorige week.

En dus kon vandaag niet worden gestart met de hoge dosis kuur. In plaats daarvan is een zogenaamde N8 kuur van start gegaan. In deze extra kuur worden chemostoffen toegediend die Floor nog niet eerder heeft gekregen. Het idee daarvan is dat de kanker opnieuw een flinke klap krijgt, waardoor bij de volgende scans, over een week of drie, wel voldoende resultaat wordt gezien.

Het voelde als een klap in ons gezicht. De afgelopen wekenleefden we in een heel positieve ‘flow’. Alles leek zo goed te gaan. Zelfs de oncoloog was positief gestemd. De hoop op een goed einde bleef maar groeien. Die hoop is nu wat vertroebeld, maar zeker niet verdwenen. De arts gaf aan dat we nog steeds op de route naar genezing liggen. Er is alleen een hobbel p de weg gekomen. Of we moeten een omweg maken. Hoe je het maar wil noemen. Ingrid kwam vanmiddag met de vergelijking met de weg naar Zuid-Frankrijk. We gaan altijd via de Route du Soleil, omdat we dan snel aan de kust zijn. Maar je kunt ook via de Route National. Dan heb je wel meer oponthoud, waardoor het langer duurt. Maar je komt er wel. En daar gaan we nog steeds voor. Voor ‘Amerika’ betekent dit een vertraging van ongeveer vier weken.

Floor ziet overigens vooral de positieve kant. Toen de oncoloog haar vertelde dat ze dit keer een korte kuur ging doen omdat er nog Chemo Kaspers bestreden moesten worden, klaarde Floors gezicht helemaal op. “Dan hoeven mijn broers en zus mij niet zo lang te missen”, was haar commentaar. Tja, zo kun je het ook bekijken. Vanmiddag was Floor weer lekker op haar kamer in het ziekenhuis aan het knutselen en op het raam aan het kleuren.

  

Het was sowieso een beladen dag. We waren ook in afwachting van uitslagen van een bloedonderzoek en röntgenfoto van Jurres buik. Hij kampt sinds zondag met erge buikpijn. Bij hem en bij ons steeg de spanning meteen naar het hoogtepunt, want zo begon het bij Floor ook. We gingendinsdag zelfs met hem naar de huisartsdie we sinds november hadden vermeden. Die nam geen enkel risico en verwees ons door. Helaas werden we vandaag niet gebeld met de uitslag. Vanavond had Jurre opnieuw flinke buikpijn. Ingrid is met hem naar de huisartsenpost geweest. Daar was gelukkig de uitslag van de onderzoeken: in het bloed en op de foto is niets te zien! Er zit wel heel veel lucht in Jurres buikholte. Hij krijgt medicijnen om zijn darmen te laten ontspannen. Dat gaf ons dan wel weer wat rust.

De planning is nu dat we een week in het ziekenhuis zijn. Woensdag morgen we naar huis, waarna we nog een paar dagen terug moeten komen voor een korte dosis chemo van ongeveer een uur. Daarna volgens dagelijkse injecties om de bloedwaarden snel naar een normaal niveau te krijgen, zodat een extra stamcelafarese ‘oogsting’  kan plaatsvinden in dezelfde periode als de onderzoeken. Dat is nodig omdat uit kwaliteitsonderzoek blijkt dat er net voldoende stamcellen zijn voor één teruggave. Het liefst hebben ze er genoeg voor twee keer. Het wordt weer spannend of dat gaat lukken. Maar vooral spannend zal het worden om op de uitslag van de volgende MIBG te wachten. Zal het dan wel voldoende zijn afgenomen?

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay