Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Fijne start van een spannende periode

We zien erg op tegen de komende maand. De hoge dosis zal waarschijnlijk woensdag beginnen. Die kuur zelf duurt iets meer dan een week, maar Floor zal drie tot vier weken in het ziekenhuis bivakkeren. Het is een zware kuur, waar veel kinderen erg ziek van worden. Omdat ook het beenmerg (als bijwerking) wordt afgebroken, komt haar weerstand op het absolute minimum te staan. Op de achtste dag van de kuur krijgt ze daarom de stamcellen terug die eerder zijn ‘geoogst’.  We lezen en horen nare verhalen over de hoge dosis chemo. Maar ja, het is net als de hele tijd: we hebben geen keus. We verwijzen wel eens naar de steeds terugkerende regels in het prentenboek Berenjacht dat we vaak voorlezen:

We kunnen er niet bovenover.
We kunnen er niet onderdoor.

O nee, we moeten er wel dwars doorheen!

  

Zondag mocht Floor naar huis, na de twee operaties van de week daarvoor. We kregen voor drie dagen deze week afspraken in het ziekenhuis. Maandag kreeg Floor een MRI scan. Vandaag kregen we de uitslag. Die was goed! Opnieuw lieten de beelden zien dat de kanker verder is teruggedrongen. Ook kregen we de uitslag van de beenmergpunctie. Het beenmerg was al schoon. Maar dit keer was een monster opgestuurd naar Duitsland, waar nog preciezere apparatuur is. Ook uit dat onderzoek bleek dat het beenmerg echt schoon is!

  

Vandaag vonden twee onderzoeken plaats: een hartfilmpje en een gehoortest. Volgende week zullen we de exacte uitslagen horen. Ook was vandaag de inspuiting met het nucleaire goedje voor de MIBG scan van morgen. Op deze scan zijn alle neuroblastoom cellen zichtbaar. Spannend wat die beelden laten zien. De uitslag laat meestal een tijdje op zich wachten. We hopen volgende week, bij de opname voor de hoge dosis kuur, de uitslag te krijgen. Tot die tijd zijn we aan het duimen.

Het doet Floor goed om thuis te zijn. Je merkt op verschillende manieren dat het beter met haar gaat. Ze kan lekker zitten spelen. Ze heeft bijvoorbeeld een hele tijd met speciale glasstiften op het raam zitten tekenen.    

Maar ze wordt ook bijdehanter als ze opknapt. Ze maakt maakt meer grapjes en gevatte opmerkingen. En heel vaak begint ze met een van ons te knuffelen en kijkt dan uitdagend en brutaal naar de ander. “Word je al jaloers?” Vraagt ze dan. De lach op haar gezicht als je dan “ja” zegt is onvergetelijk.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay