Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Stamcellen oogsten

Spannend! Morgen staat een afspraak met de oncoloog op het programma. Uit een bloedonderzoek zal blijken of de bloedwaarden goed genoeg zijn om morgen stamcellen te oogsten. Als dat het geval is, wordt direct onder narcose een lijn in Floors lies aangelegd. Via die lijn wordt bloed naar een apparaat geleid waar stamcellen uit het bloed worden gefilterd. Deze stamcellen worden later weer teruggeplaatst nadat Floor de laatste en meest hevige chemokuur heeft gekregen.

Afgelopen donderdag was Ingrid al met Foor naar Utrecht geweest voor eenzelfde onderzoek. Helaas was het bloed toen nog niet op voldoende niveau. Toen was er inmiddels al wel twee keer bloed geprikt. Eerst een vingerprik, maar omdat dat niet voldoende bloed gaf moest de pac worden aangeprikt. Floor maakte enorm veel stennis. Zoveel, dat het aanprikken niet goed lukte en opnieuw moest. Floor vond het een vreselijke rotdag. Ze kreeg twee groene kralen, die staan voor een vreselijke rotdag, voor aan haar kanjerketting. Die ketting begint al erg lang te worden.

kralenketting

Iedere keer als er iets gebeurt, krijgt Floor een nieuwe kraal. Bij een opname, een chemokuur, een pleister verwijderen, het aanpikken van de lijn, een injectie. En voor heel goede en heel slechte dagen. Inmiddels is de ketting al meer dan een meter lang.

Omdat donderdag het bloed nog niet goed genoeg was, kreeg Floor de afgelopen dagen iedere dag een injectie neupogen door een verpleegkundige van de kinderthuiszorg. Ze komen ervoor naar ons huis. Aan de ene kant is dat prettig, want we hoeven niet iedere dag op pad. Maar aan de andere kant is het vervelend. Het liefst willen we Floor thuis een veilige omgeving bieden. Maar doordat ook daar injecties worden gegeven, is die veiligheid minder.

Tussen de bedrijven door lijkt Floor zich heel aardig te voelen. Ze is erg blij dat ze thuis is. Meteen nadat we zaterdag uit het ziekenhuis kwamen, zag je haar opknappen. Ze kan lekker spelen. Ze knutselt, speelt met haar my little pony’s, maar vooral wil ze prinses zijn.

floor-prinses

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay