Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Nog één nachtje slapen…

Vandaag was de uitslag van het bloedonderzoek positief: het oogsten van de stamcellen kan beginnen. Maar vandaag nog niet. Morgenochtend wordt gestart met het filteren van het bloed.

We waren vanmorgen al weer vroeg in Utrecht en konden meteen door naar de behandelkamer om bloed af te nemen. Dat kon gelukkig weer via de portacath, waarop nog steeds een aansluiting zat. Na ruim twee uur in de familiekamer, kwam de dokter met haar duimen omhoog naar ons toe: het bloed is goed genoeg om te starten. Maar… we moeten een plekje vinden in de OK. En dat kan wel even duren. We moesten er rekening mee houden dat we pas aan het eind van de middag aan de beurt zouden zijn. En Floor zou al die tijd nuchter moeten blijven.

floor-10-2

Uiteindelijk viel het mee. Rond 14.00 uur konden we terecht in de operatiekamer. Voor mij was het de eerste keer dat ik Floor in mijn armen had terwijl ze onder narcose ging. Raar om haar langzaam slap en zwaar te voelen worden. Floor was boos toen ze onder narcose ging. En dus werd ze ruim een uur later ook weer boos wakker. De slangetjes in haar lies deden pijn, ze wilde ze er het liefst uit trekken. Het duurde even voordat ze in de uitslaapkamer weer rustig werd. De ipad deed daarbij weer wonderen.

In het uur dat Floor in de operatiekamer lag, ben heb ik in de Ronald McDonald huiskamer in het WKZ gezeten. Of eigenlijk gelegen. De leren stoelen zijn zo lekker zacht, en mijn ogen zo zwaar, dat ik héél even mijn ogen dicht moest doen. In de verte hoorde ik de vrijwilligers met elkaar praten, ik merkte dat er mensen binnenkwamen, maar de tijd ging lekker snel…

Morgenochtend komen mensen van Sanquin, de bloedbank. Zij sluiten een apparaat aan op de lieslijnen van Floor. Via een van de slangetjes wordt bloed uit haar lies gehaald, dat wordt door een apparaat geleid waar de stamcellen worden uitgenomen. Vervolgens gaat het bloed via de andere lijn weer terug naar haar lies. Dat zal een paar uur duren. De stamcellen worden daarna gecontroleerd en geteld. Als het er voldoende zijn en van goede kwaliteit, kan de lieslijn eruit en Floor naar huis. Als het niet genoeg is, blijft de lijn zitten en wordt donderdag opnieuw het apparaat aangesloten. Laten we hopen dat morgen genoeg stamcellen worden geoogst.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay