Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Halverwege de vierde kuur

Vandaag al weer de vierde dag dat de chemo loopt. We zijn halverwege deze kuur. Floor begint er nu last van te krijgen. Ze klaagt over pijn, maar kan meestal niet aangeven waar. “Ik weet het niet” is dan meestal het antwoord. Het lijkt weer die algehele lamlendigheid. Op zo’n moment kan ze er bijna niet van lopen. De pijnmedicatie was helemaal afgebouwd, maar we geven nu toch weer een klein beetje. We houden het in de gaten, krijgt ze echt veel pijn, dan gaat de dosering omhoog.

Honger heeft ze niet, maar op haar manier wel steeds lekkere trek. Het liefst zou ze de hele dag door Hamka’s/chips eten…, maar dat doen we maar niet. Gelukkig vindt ze de boterhammen met appelstroop hier ook erg lekker. Ze heeft dus toch iets wat ze lekker vindt. Eerder deze week zei ze steeds dat ze honger had, maar als je vroeg waar ze zin in had, was het antwoord “dat weet ik niet”.

IMG_1234
Elke doordeweekse dag krijgt Floor gezelschap van een van de speeljuffen. Geweldig hoe zij op Floors niveau meespelen. Ze doen mee in het spel van Floor, maar als Floor niet weet wat ze wil spelen, weten ze ook hoe ze haar wel kunnen motiveren. Bijvoorbeeld door een tent te maken van lakens. In de middag komt de schoolmeester. Hij probeert Floor weer op een heel andere manier uit te dagen. Dinsdag was hij onder de indruk van wat Floor al weet van cijfers. Vandaag had hij een ipad meegenomen met leuke mozaïek spelletjes.

IMG_1235
Behalve deze vaste gasten komt er af te toe speciaal bezoek. Zo kwamen er woensdag berendokters. Een van Floors knuffels onderging allerlei medische onderzoeken en Floor mocht ze uitvoeren. Ook kwam er een sneltekenaar die een mooie My Little Pony voor haar tekende. En dan kwam ook nog haar grote nicht Daniek spelen.

Vandaag kreeg Floor gezelschap van dappere Noor, die in hetzelfde schuitje zit als Floor. Tijdens een van haar vorige bezoekjes deelden de meisjes ook een kamer. Zo kwam er vandaag een einde aan een unieke reeks van drie aaneengesloten dagen alleen op een tweepersoonskamer.

Vandaag hebben we het logo van de stichting bekend gemaakt. Linda van communicatiebureau Spirion uit Putten heeft er werkelijk een prachtig logo van gemaakt, waarin wij heel veel van ons gevoel terugzien. De regenboog, die zo’n centrale rol speelt, de prinsessenkroon en natuurlijk hartjes. De regenboog bestaat uit zes kleuren, de leden van ons gezin. Het kroontje staat voor Floor. Ik vind dat het heel sprankelend overkomt, voor mij weerspiegelt dat de levenslust van Floor. De vijf hartjes boven de kroon staan voor de rest van het gezin en onze liefde voor ons prinsesje. We zijn heel veel dank verschuldigd aan Linda en Spirion, die dit logo gratis hebben ontworpen voor de stichting Floor for Life.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay