Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Grote getallen

Het oogsten van de stamcellen is geslaagd! Woensdagmiddag bleek dat er meer dan voldoende stamcellen zijn ‘gevangen’. Om een getal te noemen: het zijn er zo’n 4 miljoen per kilo lichaamsgewicht. Floor weegt iets meer dan 20 kilo, wat betekent dat er ruim 80 miljoen stamcellen worden ingevroren. Dan moet je niet denken dat er dus een vriezer vol ligt… Het is eigenlijk maar een zielig zakje. Omdat ze zeker de dubbele hoeveelheid hebben geoogst van wat nodig was, zijn de stamcellen in twee porties ingevroren. Dan hebben we er dus nog ‘een paar’ achter de hand, mocht dat nodig zijn.

IMG_1203
Het oogsten van de stamcellen vond woensdag plaats. Aan het eind van de middag konden de slangetjes uit Floors lies worden verwijderd. Dat was veel heftiger dan we hadden verwacht. Het deed pijn, Floor gilde het uit en en kwam flink wat bloed bij kijken. Nu ik weet hoeveel miljoen stamcellen er in het zakje zaten, ben ik benieuwd hoeveel miljoenen witte en rode bloedcellen, bloedplaatjes etc daarbij op de grond terecht zijn gekomen.

Toen het apparaat enkele uren zijn werk deed, moest Floor in bed blijven. Maar ze kon gelukkig wel met de speeljuf en het andere meisje op haar kamer spelen. Ze kozen ervoor om te gaan schilderen. Niet alleen het papier zat onder de verf.

IMG_1206
Andere grote getallen: Zondag hebben we de Facebookpagina voor de stichting Floor for Life gepubliceerd. Binnen enkele uren hadden meer dan 1.000 mensen op de like-knop geklikt. Later op de avond was het aantal al verdubbeld en op dit moment zijn en meer dan 2.500 likes.
De reden dat we de stichting hebben opgericht, is dat we geld inzamelen om de behandeling van Floor in Amerika mogelijk te maken. De behandeling wordt vergoed, maar overige kosten niet. De deskundigen raden aan om er met het hele gezin heen te gaan. Het is een enorm zware kuur, voor zowel Floor als de rest van het gezin. Daarom is er veel geld nodig voor bijvoorbeeld de reis- en verblijfkosten. Als er meer geld binnenkomt dan nodig is, gaat dat naar organisaties die zich bezighouden met onderzoek naar neuroblastoom. Er is in ieder geval zo’n € 150.000 nodig om met het hele gezin een half jaar in Amerika te verblijven tijdens de behandeling. Donderdagavond kwam notaris Ottens vanuit Veenendaal naar Putten om de akte te laten passeren. In de loop van komende week kunnen we een bankrekening openen.

IMG_1197
De eerste acties om geld in te zamelen zijn gestart en er zijn nog veel meer acties in voorbereiding. Geweldig om te zien hoeveel mensen zich willen inzetten om Floors behandeling mogelijk te maken.
Jasper en Jurre zijn een actie gestart om statiegeldflessen te verzamelen en in te wisselen. Ze hebben zelf een brief geschreven die met alle kinderen op school mocht worden meegegeven, waarin ze iedereen oproepen om hetzelfde te doen. Vandaag kwam een journaliste van de plaatselijke krant voor een interview met de jongens en een foto. Heerlijk om die jongens zo overtuigd bezig te zien en te horen vertellen over wat ze doen en waarom. En ze stonden te stralen toen ze op de foto gingen. Ik ben heel benieuwd naar het artikel. Overigens moet er worden vermeld dat veel van de flessen die ze nu hebben zijn aangeleverd door tante Marian.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay