Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Onverwacht in Ede

En dan ziet je zaterdag er toch weer heel anders uit dan je vooraf in je hoofd had. In plaats van voetbal kijken, klussen en opruimen en vervolgens ’s avonds thuis op de bank, werd het een dagje ziekenhuis Ede. Met sprookjes voorlezen, spelletjes doen, knutselen… Dat wel. Maar ook met een extra onderzoek. En een overnachting.
  
Vrijdag zagen we al een klein plekje bij Floors oog en ze klaagde over een bultje op haar lip. Na de bestraling gingen we even langs de afdeling om te laten kijken. Maar omdat er eigenlijk weinig van te zeggen was (het waren ook maar kleine plekjes, zonder blaasjes), werden we naar huis gestuurd met een zalfje. Vanochtend waren er meer plekjes, nu wel met blaasjes. In overleg met de oncoloog in het Prinses Maxima Centrum daarom maar besloten om in het shared care ziekenhuis in Ede er beter te laten kijken.
Voor de zekerheid alvast een tas ingepakt, voor het geval we zouden moeten overnachten. Die kon al snel uit de auto. Want de dienstdoende arts wist vrij snel te vertellen dat het waarschijnlijk een variant van het herpesvirus is. Dat kan het virus zijn dat waterpokken veroorzaakt of het virus dat voor koortslip zorgt. Een kweek van het vocht uit een blaasje op haar lip moet duidelijkheid geven. Hopelijk krijgen we dat snel. Vanmiddag werd meteen een infuus aangesloten met een medicijn tegen dat virus.
Een groot verschil met de vorige opnames in dit ziekenhuis, is dat Floor zich veel beter voelt. Vanmiddag zat ze heerlijk filmpjes te kijken toen de verpleegkundige kwam om een kweekjes af te nemen. En toen de verpleegkundige begin mee te zingen met de liedjes (ze heeft zelf ook kinderen), begon Floor breed te stralen! Samen hebben ze liedjes gezongen en gedanst. Super! Floor heeft ook lekker zitten knutselen en samen hebben we het nieuwe sprookjesboek gelezen dat ik/zij van mijn collega’s had gekregen.
  
Nu is het afwachten (alweer) tot er meer bekend is en hopen dat Floor maandag ‘gewoon’ verder kan met de bestralingen. Want daar waren we vorige week maanden mee begonnen. De eerste week zit er op. En Floor doen het geweldig. Hopelijk maandag dus verder, zodat we geen vertraging oplopen.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay