Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

De chemo is begonnen

zaterdag 13 december 2014

Gisteravond is de chemokuur van Floor begonnen. In het gesprek dat we ‘s middags met de behandelend arts hadden, bleek dat direct beginnen met de chemo de beste optie is. Normaal wordt gestart met twee behandelingen MIBG, een nog niet bewezen methode waarbij nucleaire cellen zich hechten aan de kankercellen en vandaar straling afgeven. Daarbij worden vooral kankercellen getroffen en is er nauwelijks schade aan omliggende gezonde cellen. Maar zoals gezegd: het is nog niet bewezen. Gezien de uitzaaiingen bij Floor, en vooral die in het gedeelte achter haar neus in de buurt van de oogzenuwen, is het verstandig om direct te starten met behandeling die zich wel heeft bewezen: chemo.

Vrijdagavond is het infuus aangelegd. Een vreemd soort mijlpaal, de start van de strijd tegen de kanker bij Floor. Zet hem op meisje!

Deze kuur duurt een week. Vijf dagen lang krijgt ze chemo en vocht. daarna nog twee dagen vocht. Het is belangrijk dat ze goed kan plassen, omdat daarmee afval uit haar lichaam verdwijnt. Dat afval is overigens ook radioactief. We mogen gelukkig bij Floor zijn en hoeven weinig voorzorgsmaatregelen te nemen. Alleen handschoentjes als we haar helpen naar de wc te gaan.

« Terug

overlay