Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Blij met een broodje

maandag 22 december 2014

Nog niet zo lang geleden vonden we één broodje het minimale wat ze moest eten. Maar dan moest Floor wel ‘s morgen hebben ontbeten en ‘s avonds ook weer gewoon eten. Vandaag waren we erg blij omdat Floor ongeveer tweederde van een wit bolletje heeft gegeten. Met salami.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0833.png
Waarom we daar blij mee zijn? Omdat ze meer dan een week niets zelf gegeten heeft. De voeding via de sonde en het infuus geven voldoende voedingsstoffen, maar het voelt niet goed als ze zelf niet eet. Gisteren grapte Ingrid tegen haar dat het enige dat ze wilde eten waarschijnlijk een wit broodje met salami was. “Ja, dat wil ik.” Dus dat nam ik vandaag mee. Smullen! Vandaag at ze dus wel. Dat geeft ons het gevoel dat er verbetering in zit.

Dat gevoel van verbetering wordt ook gevoed door de activiteit van Floor. In mijn blog van zaterdag schreef ik al dat Floor zo positief reageert op Marije. Zondag en vandaag zagen we dat opnieuw. Vandaag heeft Floor samen met Marije en mijn zus Marian een spelletje kwartet gedaan. Geweldig om te zien. Later heeft Floor heerlijk bij Marije op schoot gezeten om een filmpje te kijken. Grote broer Jasper zat te genieten naast zijn zussen. Broer Jurre was er niet bij. Hij had vanmiddag een zaalvoetbaltoernooi. Jurre heeft twee keer gescoord! En opa Wim was er bij als supporter.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0831.jpg

Floor gaf Marian trouwens haar allerliefste lach toen ze een leuk cadeau kreeg: een lieveheersbeest dat licht geeft. In het donker zie je dan leuke figuurtjes op het plafond. Vanavond moest ik alle lichten uitdoen zodat ze kon zien hoe mooi het is.
Wat een schat is Marian! Ze regelt zo veel voor ons. En op Facebook schreef ze een geweldige brief aan onze Prinses Floor. ‘T is echt een superzus.

Morgen komt de speeljuf, de pedagogisch medewerkster van het ziekenhuis weer. Ze komt met Floor spelen. Toen ze hoorde dat Floor zo goed reageert op Marije vroeg ze meteen of Marije morgen ook wil komen. Kunnen ze samen leuke dingen doen met Floor. Ik zie de lach op Floors gezicht nu al voor me en word er al helemaal warm van

« Terug

overlay