Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Verbetering tijdens vreemde Kerstdagen

vrijdag 26 december 2014

“De hartjes kleur ik roze, pap.” Tweede Kerstdag 2014. Ik zit bij Floor in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht terwijl Ingrid met de andere kinderen bij mijn ouders is. Floor voelt zich best goed vandaag. Iets minder dan gisteren, toen ze zich echt goed voelde. Maar zo levendig als nu hebben we Floor de afgelopen zeven weken niet meegemaakt. Vanmiddag vroeg ze of ze mocht kleuren.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0977.jpg
Het zijn bizarre kerstdagen dit jaar. In plaats van met het hele gezin Eerste Kerstdag bij mijn schoonouders te zien, was ik er met Marije, Jasper en Jurre. Floor en Ingrid waren in het ziekenhuis. En vandaag is Ingrid dus bij mijn ouders en ben ik hier bij Floor. We hopen volgend jaar weer een normalere Kerst te kunnen vieren met zijn zessen.

Om toch lang bij elkaar te zijn, kwamen we vanmorgen al bijtijds naar het ziekenhuis. Samen op Floors kamer, maar tussendoor steeds met een paar naar de familiekamer voor wat lekkers. Niet op Floors kamer, omdat zij nog bijna niets mag eten. Haar maag en darmen beginnen wel weer wat meer activiteit te vertonen, maar nog te weinig voor echt lekkere dingen. Gisteravond mocht ze een plakje kaas, maar dat kwam er later toch weer uit. Daarom is vandaag een toostje en wat bouillon alles dat ze mag. Maar daar geniet ze dan wel enorm van.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0967.jpg
Dat het wat beter gaat met Floor bleek gister wel. Ik ging even naar de familiekamer om wat te eten. Tegen Floor had ik gezegd dat ze maar even moest bellen als ze iets nodig had. Even later kwam de dokter me vertellen dat Floor haar geroepen had. Of ze een broodje kaas mocht, vroeg Floor aan de dokter. Wij hadden immers verteld dat de dokter eerst naar haar buik moest kijken en dan zou vertellen of ze iets mocht eten. Dus vroeg mevrouw om de dokter. Maar echt veel mag ze dus nog niet.

De hoeveelheid pijnmedicatie is ietsepietsie verlaagd, de sondevoeding weer aangezet. Ook wat dat betreft is er dus wat verbetering te melden. Die verbetering is belangrijk. Floor moet in betere conditie zijn om de volgende kuur aan te kunnen, begin januari. De samenstelling van haar bloed moet goed zijn en de pijnmedicatie moet voldoende zijn afgebouwd. Is haar conditie niet goed genoeg, dan wordt de kuur een week uitgesteld. Of ze voorafgaand aan die kuur nog een paar dagen thuis mag zijn, weten we niet. Dat kunnen we alleen maar hopen.

Woensdag zijn haar haartjes geknipt. De mooie prinsessenlokken hebben plaatsgemaakt voor een kort stoer, maar lief kapsel. Dat hebben we gedaan om niet hele lange haren in bed te vinden of in onze handen te hebben als Floors haar begint uit te vallen. Kapster Petra kwam speciaal naar het ziekenhuis om Floor een mooi kapsel aan te meten. We wilden wel een mooi aandenken aan het aangeven haar. Daarom maakte Petra eerst een vlecht, die ze vervolgens afknipte.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0858.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0864.jpg
Floor hielp zoals gebruikelijk erg goed! Ook hier liet ze zien hoe dapper ze is!

Het resultaat is een erg leuk en stoer kapsel. En nu maar afwachten hoe lang we hiervan genieten voordat het uitvalt. Tot nu toe vinden we nog geen losse haren in haar bed.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/292/80435211/files/2014/12/img_0900.jpg

Standaard

« Terug

overlay