Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

De eerste chemo zit er op

dinsdag 16 december 2014

En dat is één.

De eerste chemokuur zit er op. Vier keer 24 uur liepen verschillende soorten chemo via het infuus het lichaampje van Floor binnen. Vanavond heeft de verpleegkundige alle slangetjes van de ‘medicijntoren’ losgekoppeld en de toren weggereden. Het stond wel kaal, zo zonder slangetjes. Alleen de monitor was aangesloten.

IMG_0768[1]

Dat duurde trouwens niet lang. In de medicijnkamer werd de toren opnieuw klaargemaakt. Nu zonder chemo, maar wel weer met alle andere medicijnen, de pijnstillers, het vocht en de voeding. Binnen een kwartier stond alles er weer.

IMG_0770[1]

Dat er nu geen chemo meer haar lichaam inloopt wil niet zeggen dat de strijd tegen de tumor nu een paar weken stilligt totdat er weer een chemokuur komt. Het middel blijft zijn werk doen. Volgens de artsen zou na een dag of tien de tumor moeten gaan slinken, waardoor ook de pijn minder wordt. Laten we dat hopen!

De eerste bijwerkingen hebben zich vandaag ook laten zien. Floor heeft gespuugd en diarree gehad. Véél diarree! Voordat alles weer werd aangesloten hebben we Floor nog even op de po gezet voor een plas. Daarna in bed kreeg ze flinke buikkrampen. Heel vervelend om te zien. Daarna was het vervelend om te ruiken. Jeetje wat een stank. En wat veel poep. Het bleef maar komen. Was ze net een beetje schoongemaakt, kwam er weer een nieuwe lading. Floor hielp wel erg goed mee bij het verschonen. Mooi zoals iedere keer de verpleegkundigen zeggen dat ze het zo goed doet en zo goed meehelpt. Dapper meisje.

« Terug

overlay