Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Heel Putten viert Floors verjaardag

Floor 5e verjaardag (53)

Hoe jarig kun je zijn als je kanker hebt? Heel jarig! Floor heeft drie achtereenvolgende dagen haar verjaardag gevierd. En jarig dat ze was! Vrijdag op haar echte verjaardag, kreeg ze na het wakker worden haar cadeautjes van haar broers en zus. De opa’s en oma’s kwamen ‘s middags taart eten en Floor haar cadeau geven, samen met ons: een space scooter. Toen iedereen weg was, wilde Floor naar buiten om meteen haar nieuwe aanwinst uit te proberen. Zo fijn om te zien dat ze genoeg conditie heeft om lekker buiten te spelen. ‘s Avonds gingen we gourmetten, omdat Floor zo graag met de kleine pannetjes wilde eten.

floor 5e verjaardag (95)

DSC_0444

Zaterdag vierden we haar verjaardag samen met de opa’s en oma’s, Floors ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Het was geweldig. Floor was zo blij, ze liep de hele tijd te stralen. Lekker spelen met haar nieuwe speelgoed en flink de aandacht trekken. Ze heeft heerlijk gedanst in haar mooie balletpakje.

DSC_0495

Maar haar verjaardag begon donderdag al. Floor wilde graag trakteren in haar klas, maar groep een van haar school is op vrijdag vrij. Ze had er zo’n zin in, dat ze het er al dagen over had. Samen met mama heeft ze cupcakes gemaakt en versierd. Toen ze eenmaal op school was vond ze het heel spannend.

floor trakteren 5e verjaardag (22)

Heel confronterend was dat de kinderen allemaal ‘lang zal ze leven’ begonnen te zingen. Ja, dat hopen we zeker. Helaas weten we niet of dat zo zal zijn… Dat zo’n veel gezongen verjaardagslied ineens zo’n intense wens kan worden.

Toen Floor en Ingrid donderdag op school waren, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de opbrengst bekend te maken van de flessenactie die Jasper en Jurre een paar weken geleden zijn gestart. Heel veel kinderen van school hebben meegedaan. Het geweldige resultaat: €2.851,33!

cheque flessenactie (15)

Het gaat sowieso goed met de acties. Overal in het dorp wordt geld ingezameld voor de behandeling in Amerika. Grote acties en kleine acties, alles vanuit een goed hart. Ook dat is overigens heel confronterend. Toen we voor het eerst sinds tijden weer eens in het dorp waren, zagen we in heel veel winkels de flyer van Floor op de toonbank staan. Iedereen praat erover. En iedereen is er mee bezig. Er zijn al zo vele mooie dingen georganiseerd en er komt nog zoveel moois aan. Praktisch elke dag zien we op Facebook weer iets nieuws voorbij komen. Het lijkt wel of heel Putten (en verre omstreken) zich over Floor ontfermt en wil zorgen dat ze die zo belangrijke behandeling gaat krijgen.

Ik vond het heel bijzonder om te merken dat de verjaardag van Floor niet alleen door ons werd gevierd, maar door heel Putten. En nog door veel meer mensen. Het lijkt wel of heel Nederland Floors verjaardag meevierde… Floor kreeg zo ongelofelijk veel kaarten! De hele vloer lag er vol mee, in totaal waren het er 136. Er waren acties voor haar verjaardag, zoals de cupcakes bij bakker van Looijengoed en het autowassen bij Gulf Jemie. Vooral de cupcakes vlogen de winkel en de kraam uit. Mensen kwamen speciaal daarvoor naar Putten! En bij Gulf hoorde ik van een man uit Amersfoort die door zijn vrouw was gestuurd om cupcakes te kopen en zijn auto te wassen. Helaas kwam hij net na sluitingstijd… Maar hij kon nog wel een wasbon kopen en een mooie donatie in de collectebus doen.

136 kaarten (3)

Stap voor stap gaan we richting het bedrag dat nodig is om de behandeling in Amerika mogelijk te maken. Vandaag hoorden we dat de teller op €67.057 staat. Dat is al een hele grote stap, maar er is nog veel meer nodig. Eerder noemde ik al dat we zo’n €150.000 nodig hebben om reis en verblijf te betalen. Met nog ongeveer vier maanden te gaan voordat we in het vliegtuig stappen voor ons verblijf van ruim een half jaar in Philadelphia, moet er dus nog veel geld bij elkaar worden gebracht. We hopen dat iedereen zich net zo blijft inzetten als tot nu het geval is.

Floor-for-Life-tussenstand-29032015

Heel voorzichtig beginnen we aan de behandeling in Philadelphia te denken. Het is nog lang niet zeker dat we daar naar toe mogen, maar de hoop is er en stap voor stap gaan we in de goede richting. Om in aanmerking te komen voor de behandeling in het Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP) moet ze kankervrij zijn. Of in ieder geval zo goed als. Dat is ze nu nog niet. Maar de hoop is er dat dat gaat lukken. De artsen zijn positief gestemd, al geeft dat geen garantie. Voorlopig heeft Floor nog op diverse plekken in haar lichaam kankercellen. Maar we liggen op ramkoers, zei de oncoloog vorige week. Floor gaat, geholpen door de chemokuren, uit alle macht de kankercellen te lijf. De zesde kuur, die maandag begint, moet de tumoren een volgende slag toebrengen.

Na de kuur volgen weer onderzoeken en daarna de operatie waarbij de primaire tumor uit haar buik verwijderd. Als ze daarvan is opgeknapt volgt een hoge dosis chemokuur. Die wordt heel spannend, omdat dan werkelijk al haar weerstand teniet wordt gedaan en ze dus extreem vatbaar zal zijn voor infecties en schimmels. Als ze door die kuur heen is, worden de geoogste stamcellen teruggeplaatst. De laatste stap in het Nederlandse behandeltraject volgt daarna: een serie bestralingen.

Hoewel de situatie dus nog erg onzeker is, starten we wel vast met de voorbereidingen. Of Floor daadwerkelijk in aanmerking komt, horen we waarschijnlijk pas een paar weken van te voren. Het blijft dus nog lang spannend.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay