Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

Wat de pot schaft

De voorjaarsvakantie is afgelopen, de onderzoeken zijn vandaag van start gegaan. Het ‘normale’ leven is weer aangebroken. En daarmee is het nieuwe rooster voor de ‘kookclub’ van kracht. Wat eten we vanavond? Het is de vaste vraag van ons allemaal. En niemand die het weet totdat mijn vader de maaltijd van de dag komt brengen. Het eten is bij hem gebracht door de kok van dienst, door mijn zus ingedeeld in een rooster.

Toen drie maanden geleden bij Floor neuroblastoom werd geconstateerd, kregen we veel reacties van mensen die wilden helpen. Mijn zus was zo slim om direct actie te ondernemen en te vragen wie wanneer een maaltijd voor ons wil maken. Zo kunnen wij onze aandacht helemaal bij Floor en de andere kinderen houden. Is Floor in het ziekenhuis, dan hebben we sowieso geen tijd om zelf te koken. Is Floor thuis, dan liggen er zoveel klusjes op ons te wachten, en zijn we bezig met Floor, dat we erg blij zijn als we zelf niet hoeven te koken. En dus is er een rooster! Geweldig! 

Bijkomend voordeel is dat we eens wat anders eten. Of hetzelfde, maar dan op een ander manier bereid. Verandering van spijs doet eten, luidt het gezegde. En vaak geldt dat ook. Soms krijgen we iets voorgeschoteld dat we nog eerder nooit hebben gegeten en waar we zelf niet aan zouden denken. En lekker dat het was!

Enorm veel dank aan Marian, die het voor ons regelt, aan pa die het bij ons aflevert en de pannen en schalen bij de koks bezorgt, maar vooral aan de koks die ons zo verwennen en zorg uit handen nemen. Omdat we soms niet weten wie heeft gekookt, ga ik geen namen noemen. Ik wil iedereen bedanken en niemand vergeten.

Deze week staan de evaluatieonderzoeken op het programma. Vandaag onderging Floor een MRI onder narcose. Vanwege de narcose moest ze nuchter zijn. Lastig voor Floor, omdat ze de laatste tijd zoveel lekkere trek heeft. Zes uur voor de narcose mag ze niets eten, tot twee uur voor de narcose mag ze nog helder vloeistof drinken (water, Dubbelfris, limonade). Dat betekent voor ons flink puzzelen om de medicijnen op tijd, maar ook voldoende verspreid toe te dienen en de voedingspomp op tijd stop te zetten. Dus ging vanmorgen de wekker al om 5.00 voor de eerste medicijnen en om de voeding te stoppen. Een uur later was het volgende medicijn aan de beurt. Omdat de MRI later was afgelopen dan verwacht, liep de rest van de planning in de war en moesten we opnieuw puzzelen. Voor vannacht en morgen hebben we een nieuwe planning gemaakt.

Vandaag ging redelijk goed. Floor ging weer gewillig mee naar Utrecht. Ze hielp zelfs goed toen de pleister, die over de verdovingszalf op haar pac zat, verwijderd moest worden. Maar toen de naald in de pac zou worden geprikt, begon ze toch weer tegen te stribbelen en vertragingstactieken te verzinnen. Uiteindelijk is het wel goed gelukt. Daarna moesten we wachten op een bed waarmee we door de tunnel gingen die het Prinses Maxima Centrum verbindt met het UMC. Bij de MRI ging Floor dit keer gelukkig vrij rustig onder narcose. Zo’n twee uur later werd ze ook weer redelijk rustig wakker. Ze had wel heel veel dorst en ze voelde zich niet erg fijn. De gehoortest die een uur later plaatsvond was daardoor maar gedeeltelijk een succes. Het laatste gedeelte werd gestopt omdat Floor helemaal niet meer wilde meewerken, de piepjes in haar oren deden haar pijn.

Morgen weer naar Utrecht. Dan moet ze opnieuw onder narcose, dit keer voor een beenmergpunctie. Ja, een beenmergpunctie. De vorige keer was het wel schoon, maar de arts “vertrouwt kankercellen voor geen meter”. En dus willen we opnieuw zien dat het beenmerg schoon is. Dat brengt wel weer een enorme spanning mee. Want is het ook schoon? Ook woensdag is wat dat betreft een belangrijke dag. Dan is de MIBG-scan waarvoor Floor  dinsdagmiddag een nucleaire inspuiting krijgt. Die scan geeft precies aan waar de kankercellen zitten in Floors lichaam. Zijn het er weer minder? Volgende week krijgen we het antwoord. 

Ondertussen is het fijn dat Floor lekker thuis is. Nadat we maandagmiddag naar huis mochten, moesten we donderdag even terug voor controle van de bloedwaarden. Verder zijn we thuis. Zondag wilde Floor ineens naar buiten. Uit zichzelf gaf ze aan dat ze wilde fietsen. Dat is lang geleden! Gelukkig was het prima weer. Samen hebben we haar fiets uit de schuur gepakt. Zij was er zekerder van dan ik dat het goed zou gaan. 

Het ging geweldig. Ze stapte op en reed zo weg! Niks een beetje heen en weer fietsen, nee, meteen naar de speeltuin en daarna naar een andere. Ik vond het hartstikke spannend. Omdat ik met mijn handen bij haar in de buurt wilde blijven om haar te kunnen opvangen, heb ik geen foto van haar fietskunsten. Toen ze in de speeltuin op de schommel zat, kon ik even een foto van haar maken. Toen het tijd was om naar huis te gaan, had Floor daar nog helemaal geen zin in. Het liefst had ze nog veel langer gefietst. Met tegenzin en frisse wangen zat ze aan tafel. En trots dat ze had gefietst. Vandaag vertelde ze het zelf aan de dokter.

IMG_1264

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay