Wilt u mij helpen? 

NL46 RABO 0301 9371 41

Floor van Til

Floor is geboren op 27 maart 2010. Als vierde kind is zij het kersje op de slagroom op de taart. Floor is de prinses van het gezin. Alles lijkt goed, totdat in december 2014 bij haar neuroblastoom wordt ontdekt, een ernstige vorm van kinderkanker. 

Behandeling in de VS

Floor is, na alle behandelingen in Nederland, in december 2015 gestart met een vervolgbehandeling in Amerika. Deze immunotherapie vond plaats in Philadelphia in het gespecialiseerde CHOP (Children Hospital of Philadelphia).

Blog

Denk in weken, niet in maanden. Dat zei de oncoloog tijdens het laatste gesprek in het ziekenhuis.

Lees: Herinneringen maken

Stichting Floor for Life is een officieel erkende stichting. Onder het kopje Stichting op onze website kunt u hier alles over lezen.

Kort nadat in december 2014 bij Floor de diagnose neuroblastoom werd gesteld, werden in Putten de eerste acties georganiseerd om geld bijeen te brengen. De Stichting Floor for Life werd opgericht om acties en geldstromen te coördineren. Geld was nodig om de reis-en verblijfkosten en het ontbreken van inkomsten te vergoeden voor een zeven maanden durend verblijf in Philadelphia voor Floor, haar ouders, broers en zus zeven maanden naar de Verenigde Staten. In Philadelphia onderging Floor een immunotherapie die haar overlevingskansen moest vergroten. Tijdens onderzoeken aan het eind van de behandeling in Philadelphia bleek de neuroblastoom op nieuwe plekken te groeien. De familie kwam eind juni 2016 halsoverkop terug naar Putten. Op 10 augustus overleed Floor. Ze werd 6 jaar.

In totaal is meer dan € 200.000 ingezameld met acties in heel Nederland en zelfs daarbuiten. Daarmee is veel meer ingezameld dan nodig was voor de dekking van kosten. In lijn met de statuten van de stichting wordt een groot deel van het resterende bedrag gedoneerd aan Villa Joep, het fonds dat onderzoek naar neuroblastoom financiert. Op 27 maart 2018, de dag dat Floor van Til 8 jaar oud geworden zou zijn, heeft de Stichting Floor for Life € 75.000,- gedoneerd aan Villa Joep. 

De Stichting is per 30 maart 2020 opgeheven. Het resterende saldo van ruim € 10.000,- is gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum.

Stichting

Informatie over de Stichting.

 Floor for Life

Facebook

Floor for life op Facebook

Ga naar Facebook

Contactformulier

Wilt u contact opnemen met Stichting Floor for Life? Dat kan door hier het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

overlay

De operatie is geslaagd!

Met een wond van 17 cm over haar buik, slangetjes uit haar hand, pols en rug en snoertjes op haar borst en vinger ligt onze Floor op de intensive care. Vanmorgen is ze geopereerd aan de primaire tumor in haar buik. Tot onze opluchting is de operatie goed geslaagd! De chirurgen hebben ongeveer 95% van de tumor kunnen verwijderen. Een goed resultaat, waar de chirurgen vooraf voor zouden tekenen.

Voor dat goede resultaat hadden ze wel vijf en een half uur nodig. Eerlijkheidshalve moet erbij gezegd dat ze ook nog even een beenmergpunctie en een botbiopt hebben genomen, maar dat is een peuleschil vergeleken bij het verwijderen van de tumor. Die tumor zat flink om bloedvaten naar darmen, nieren en milt gewikkeld. Daarom was vooraf een klein risico ingecalculeerd op beschadiging van een nier of de milt. Maar daar is gelukkig geen sprake van.  

 

Het was een lange ochtend voor ons. Nadat we om 8.10 uur afscheid hadden genomen van Floor konden wij niet veel anders doen dan wachten. We wisten dat de operatie tot een uur of een zou duren. Hoewel we dus de hele ochtend ‘vrij’ waren, wilden we in de buurt blijven. En dan doe je dus helemaal niets. Eigenlijk jun je ook niets. Je hoofd staat nergens naar. Gelukkig kwam een collega van Ingrid langs om overheerlijke zelfgemaakte chocolade fudge te brengen. En we hebben fijn gesproken met de ouders van Sijmen, die al wat verder in het proces zit en met de bestralingen bezig is.

Pas om 13.45 uur belde de chirurg, drie kwartier later dan we dachten. In die drie kwartier ging de telefoon een paar keer. De schrik sloeg me letterlijk om het hart. Nadat ik de gesprekken had afgekapt, zat ik met trillende handen te wachten op het verlossende telefoontje. De chirurg was vrij kort: de operatie is in principe geslaagd, we praten verder in de wachtkamer van de intensive care. In principe, wat betekent dat? Twijfel, ongerustheid en angst maakte zich van ons meester. Onterecht, bleek. De chirurg bedoelde dat de operatie heel goed was gegaan, maar dat het een moeilijke klus was geweest. Het merendeel van de tumor is verwijderd, letterlijk van het gezonde weefsel geschraapt. De restjes die zijn blijven zitten, verdwijnen door de hoge dosis kuur of de bestraling. Uit de scans, die voor de week van 4 mei staan gepland, moet uitwijzen hoeveel restmateriaal er nog is. Het komt ook voor dat neuroblastoomweefsel zich omvormt tot goedaardig weefsel.

Vorige week zou Floor ook scans krijgen, maar die zijn niet door gegaan. Ze waren niet nodig, want de oncologen en chirurgen hadden een goed beeld van de tumor. We werden er ‘s avonds over gebeld door de oncoloog. Dat was schrikken, want ze belt nooit. Niets aan de hand hoor, zei ze snel. Wij moesten erg wennen aan het idee dat de scans werden afgezegd. Want de scans gaven wel een houvast, nu moeten we paar weken langer wachten op bevestiging dat de kanker weer minder is geworden. Maar de oncoloog heeft ons woensdagochtend in een lang telefoongesprek gerustgesteld. Ze zei dat ze geen enkele aanleiding had om aan te nemen dat de tumor was gegroeid. Sterker, ze had redenen om aan te nemen dat de tumor weer kleiner was geworden. Floor doet het zo goed! Ze legde uit dat de scans standaard worden ingepland voor het geval ze nodig zijn. Vlak voor tijd afmelden gaat nu eenmaal makkelijker dan kort van de voren aanvragen…

Floor moet minimaal twee nachten op de intensive care blijven, maar waarschijnlijk langer. Dat heeft te maken met de moeilijkheid van de operatie. Voor ons worden dat zware nachten, maar dat hebben we graag voor Floor over. Er is geen bed voor ons. Degene die bij haar blijft moet zich behelpen met een stoel. Ik blijf vannacht bij Floor. Ingrid komt me morgenochtend aflossen, zodat ik eventueel meteen naar huis kan om te gaan slapen. Gelukkig mag Floor na een paar nachten naar haar ‘eigen’ afdeling, waar wel een bedje voor ons staat.

  

Met deze operatie is weer een grote hobbel genomen op weg naar (hopelijk) herstel. Nog twee megahobbels voordat we naar Amerika gaan: hoge dosis chemo en bestraling. Het moment van vertrek komt steeds dichterbij. Niet alleen omdat steeds een nieuwe hobbel wordt genomen, ook omdat de planning van de behandeling steeds wordt bijgesteld. Floor doet het zo goed, dat we steeds het snelste schema nemen, terwijl in eerdere berekeningen werd gekeken naar gemiddelden of de lange termijnen. Half of eind juli is nu de planning. Eerder kan het nu niet meer worden. 

Dat moet ook niet, we hebben nog erg veel te regelen. De eerste contacten met de stichting die ons daarbij kan helpen, zijn gelegd. Ze zullen ons veel werk uit handen kunnen nemen, maar er blijft genoeg over wat we zelf moeten doen. Daarom zijn we heel blij dat we ons eigenlijk geen zorgen hoeven te maken over de financiële kant. Inmiddels staat er meer dan €100.000 op de bankrekening van de stichting! We zijn er nog niet, maar we komen in de buurt van het streefbedrag van €150.000. Met dat geld zijn de reis- en verblijfkosten gedekt, maar ook de dagelijkse kosten van het levensonderhoud en de vaste lasten hier en in Amerika. We hebben immers ruim een half jaar geen inkomsten, terwijl alle kosten wel gewoon doorgaan. En mocht er na ‘Amerika’ nog meer behandelingen nodig zijn, is er nog veel meer geld nodig. Belangrijk dus dat het laatste deel van het streefbedrag ook bij elkaar wordt gebracht. Gelukkig staan er nog mooie acties op de agenda.

« Terug

YouTube
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay
slideroverlay